Mest populära onlinespelen

shutterstock_197763296Det uppskattas att så många som över en halv miljard personer spelar dator och tv-spel dagligen. Vilket, över hela världen, räknas vara sammanlagt omkring tre miljarder timmar spenderat på att spela varje vecka. Onlinespel står för en hel del av alla speltimmar idag.

League of Legends

Bland alla onlinespel är det nog ingen som kan sätta sig upp mot League of Legends, sedan spelet lanserades i oktober 2009 har spelet lockat till sig miljontals spelare. I januari 2014 rapporterade skaparna av spelet, Riot Games, att över 67 miljoner spelade spelet varje månad, 27 miljoner varje dag, och över 7,5 miljoner som mest på en och samma gång.

Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO, som det även kallas, är det fjärde spelet i serien Counter-Strike och är ett av de mest populära FPS-spelen någonsin. Spelet kom ut 2012 och blev snabbt ett av de tidigaste e-sport spelen och stora tävlingar ordnas i spelet varje år.

World of Warcraft

Trots att World of Warcraft inte var det första MMORPG:et, eller det första MMO:et överhuvudtaget, finns det fortfarande inget spel som slår deras spelarantal. Detta beror säker mycket på att medan de inte var först i genren så var det spelet som tog MMO in i rampljuset och alla som kommit efter det har på ett sätt eller annat alltid jämförts med det.

World of Tanks

World of Tanks är ett lagbaserat krigsspel som först släpptes i Ryssland 2010 och i resten av världen mellan 2011 och 2012. Precis som namnet antyder styr alla spelare var sin tank och man spelar två lag mot varandra. Varje tank i spelet är taget från verkligheten och tanks från många olika länder dyker upp i det.